به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام سید احمد خاتمی روز پنجشنبه در جمع نویسندگان و پژوهشگران قرآنی حاضر در مسابقات بین المللی قرآن کریم با بیان این مطلب افزود: خوشبختانه مسابقات قرآن سال به سال و از هر جهت ارتقا داشته است و در عرص تلاوت، قرائت و حفظ رشد خوبی را شاهد هستیم اما در عرصه مفاهیم و ترجمه آن گسترش فوقالعاده وجود نداشته است.
وی ضمن تاکید بر گسترش فرهنگ قرآنی گفت: ما نیاز داریم جامعه را به سمت همه ابعاد قرآنی سوق دهیم ما نیاز به تفسیر ادبی- تاریخی و اجتماعی داریم.
این مدرس حوزه با اشاره به توجه بیشتر به سیره رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) در تبیین مفاهیم قرآن گفت: از نکات قابل توجه در سیره نبی اکرم(ص) و کار فرهنگی آن حضرت این بوده است که معلم قرآن به نواحی مختلف اعزام میکرده و مردم را آموزش میداده است، همین روش سیره مولی علی (ع) نیز بوده است.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: باید همانگونه که به ورزش که لازم است اهمیت داده شود اهمیت میدهیم باید به جامعه قرآنی نیز اهمیت ویژه داد و مهمتر اینکه باید به سمتی برویم که در کشور کسی نباشد که قرائت قرآن را بلد نباشد.
وی ادامه داد: ما چهار وظیفه عمده داریم اول تلاوت قرآن، دوم زیباخوانی آن است و سومین وظیفه این است که قرآن را زیبا بنویسیم زیرا حضرت امیرالمومین نیز بر خوشنویسی قرآن تاکید داشت و مهمترین وظیفه دیگر ما در برابر قرآن تدبر در قرآن است یعنی فرهنگ قرآن را به جامعه آوردن، باید تمام آداب اجتماعی قرآنی باشد، از سخن گفتن تا سایر آداب زندگی باید قرآنی باشد.
خاتمی افزود: گسترش فرهنگ قرآنی و تدبر در قرآن فقط و ظیفه سازمان اوقاف نیست بلکه باید سایر دستگاهها مانند آموزش و پرورش و وزارت علوم نیز در این زمینه مشارکت کنند.
خاتمی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از وظایف ما بحث حاکمیت قرآن و تدبر در قرآن است برای اینکه بتوانیم قوانین قرآن را در عرصه حاکمیت قرار دهیم چرا که کار قرآن این است که جهتگیریها را میگوید تا شما توانمند و مسلط شوید.
وی اضافه کرد: پاسداری از قرآن وظیفه نظام است و برای این پاسداری باید به پاسداری فرهنگی و استقلال فرهنگی کامل برسیم.
نظر شما